Smart sistemi za kuće i vile

* Projektovanje.
* Elektro inžinjering.
* Konsalting.

Tel: +387 51 389 666
Fax: +387 51 389 660
E-mail: info@procontroldoo.com

Smart rješenja za kuće i vile

Procontrol d.o.o.
Smart sistemom za kuće i vile objedinjuje se upravljanje grijanjem/hlađenjem, ventilacijom, rasvjetom, roletnama, sigurnosnim sistemom, multimedijom itd. Korisnik umjesto prekidača, tastera, termostata dobija samo jedan touch screen panel u prostoriji na zidu koji upravlja cijelim sistemom.

Primjeri funkcija pametne kuće ili vile:

Ušteda energije kontrolom grijanja

Automatski se podižu roletne na sunčanoj strani objekta kako bi se iskoristila sunčeva energija za dogrijavanje prostorije. Ukoliko napustite prostoriju senzori prisustva to detektuju i automatski se zatvaraju ventili na radijatorima i održava se temperatura prostorije na 16 stepeni, čim ponovo uđete u prostoriju temperatura se diže na zadatu vrijednost.

Ušteda energije kontrolom rasvjete

U prostorijama se postavljaju senzori prisustva i osvjetljenosti, tako da se rasvjeta automatski uključuje i isključuje u zavisnosti da li se neko nalazi u prostoriji i da li je prirodno osvjetljenje dovoljno.

Sigurnost pametne kuće protiv provala

Uključivanjem alarmnog moda na centralnom displeju senzori prisustva koji se koriste i za kontrolu rasvjete, grijanje/ hlađenje prelaze u alarmni režim. Ukoliko dođe do provale, oglašava se alarmna sirena, pale se sva svjetla u objektu, sistem vas obavještava na telefon.

Sigurnost pametne kuće, tehnički alarmi

Na mjestima gdje se predpostavlja da bi moglo doći do opasnosti postavljaju se senzori poplave, gasa ili požara. U slučaju da neki od senzora odreaguje automatski se zatvaraju dovodi vode, gasa i električne energije, oglašava se alarm i sistem Vas obavještava na telefon.
shadow

Klijenti

shadow